98-я патронен празник на ОУ „Братя Миладинови”- Бургас

С „Коледни уроци с…” стартира седмицата, посветена на 98-я патронен празник на ОУ „Братя Миладинови”- Бургас /17 декември/.

 

От 12 до 16 декември 2022 г. в училището ще гостуват известни бургазлии, които ще се включат в учебните часове. Гост- учители ще бъдат Димитър Николов- кмет на Бургас, Цанко Цанков, проф. д-р Севдалина Турманова, Тони Димитрова, Петя Петрова, комисар Калоян Калоянов и Дияна Саватева.

В различни дни от седмицата учениците на ОУ „Братя Миладинови” ще си говорят с Димитър Николов за историята на Бургас, а с известния плувец Цанко Цанков ще спортуват в час по „Физическо възпитание и спорт”. Екологичните проблеми и опазването на околната среда седмокласниците ще обсъждат с проф. д-р Севдалина Турманова в час по „Химия и опазване на околната среда”. В час по „Музика” децата ще пеят с Тони Димитрова, а английска граматика и богатството на чуждия език децата ще упражняват с Петя Петрова- началник на РУО-Бургас, в час по „Английски език”. Дияна Саватева ще е гост-учител по „Български език и литература”, а комисар Калоянов пък ще припомни на младите хора, как да се предпазят от опасностите в социалните мрежи, движението по пътищата и употребата на упойващи и наркотични вещества.

В празничната седмица ще бъде открит кабинет с различни експонати от миналия век, изложба от рисунки на ученици, концерт и други.

 

Екипът  на ОУ „Братя Миладинови”- Бургас