Учим и се развиваме – НП „Иновации в действие“

Учим и се развиваме – НП „Иновации в действие“

 

ОУ „Братя Миладинови“ беше домакин по НП „Иновации в действие“

  От 03.06.2024г. до 05.06.2024г. бяха наблюдавани уроци от ученици и учители от ОУ „Любен Каравелов“- гр. Съединение, ОУ „Неофит Рилски“- с. Ягодово и ОУ „Васил Петлешков“- гр. Пловдив. Учебните практики, на които гостите присъстваха, бяха изключително интересни и полезни. През седмицата се проведоха следните уроци:

Урок „Характерът в танца на българите“ с учител Цветана Цъгова и 3 Д клас;

Урок „Географски детективи“ с учители Николета Деспова, Бранимира Кирилова, Росица Илиева и Ганка Желязкова – V Б и VI Б клас – По време на часа учениците изпълняваха разнообразни задачи като определяне на географско местоположение чрез дадени географски координати и изчисляване на време по формула; издирвателска дейност чрез ориентиране по карта и чрез решаване на математически изрази; достигане до нови знания чрез различни методи – работа с QR код, извличане на информация от видео и решаване на математически изрази; учене чрез дейности – игра с подбиране на изображения и природни материали и продукти. Специално видео обръщение към директора на ОУ „Бр. Миладинови“, към учителите и учениците и към гостите на урока направи Н. Пр. г-жа Закия Ел Мидауи, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Мароко в България.

Урок „Бъдеще в миналото“ с учители Иванка Димова и Фина Тотева- II В и II Д клас – Образователната и социалната насоченост на урока гарантира мотивираност и организираност при изпълнение на поставените задачи от страна на учениците. Нетрадиционното място на проведения урок кореспондира с идеята за „фюжън“ синхронизиране – вчера и днес с усет към модерното, за да има и утре ;

 

Урок „Песента на рибаря“ с учители Диана Николова и Тихомира Илчева – Участваха ученици от 6 д и 6 е клас, които се запознаха се с историята На Фамилия Тоника и изпяха едни от емблематичните им песни. На урока присъстваше един от създателите на Фамилия Тоника – Хари Шерикян ;

Урок „Ритъмът на математиката“ с учител Галя Милчева и III Г клас – интегриран урок в 3 г клас с малките роботи Ozobot и Bee bot. Те работят по атрактивен начин в класната стая и правят часа забавен и много привлекателен. Стимулират интереса към математиката, откриват връзката и с другите предмети, насърчават креативността на учениците, които са изправени пред предизвикателството да програмират.

Урок „Миг от вечността“ с учители Доротея Калиева и Златомира Христова- VI Д клас – комбиниран урок, които представи възможностите на два учебни предмета – БЕЛ и човекът и природата. Децата показаха знания в областта на граматиката и умения в областта на лабораторните упражнения.