Националната инициатива за насърчаване на детското четене “Разказвачът на приказки”.

Националната инициатива за насърчаване на детското четене “Разказвачът на приказки”.

На 8 ноември  в училището ни гостуваха част от българските детски автори, участници в Националната инициатива за насърчаване на детското четене “Разказвачът на приказки”.

В първи клас проф.Христо Сантулов представи книгата „Белобрадият разказвач“, а Лени Рафаилова разказа за книгата си „Джобче със снежинки. Във втори клас ни бе гост Орхан Таир с книгата „Приказки от дядо Орхи“. Третокласниците се запознаха с Красимира Дуковска и книгата й „Дякона още е жив“. Във випуск четвърти и шести клас ни впечатли Константин-Кирил Иванов Иванов с „Повелителят на щъркелите“.

Инициативата за насърчаване на детското четене „Разказвачът на приказки” среща лично българските автори на детска и младежка литература с децата в училищата в страната през цялата учебна година. Тя се провежда в общински, държавни, частни училища, детски градини, читалища и библиотеки, а от декември 2019 год. МОН официално я подкрепя.

Учениците посрещнаха с вълнение гостите, участваха с въпроси, проявиха жив интерес към книгите и желание да ги прочетат, защото знаят, че четящият човек е човек на познанието.