Коледни благотворителни кампании

Коледни благотворителни кампании в

ОУ „Братя Миладинови“ – Бургас  

 

В навечерието на коледните празници много ученици взеха участие в един от най-важните житейски уроци по доброта и съпричастност. Подкрепяни от своите родители и учители, децата се включиха с много ентусиазъм в няколко благотворителни кампани:

Кампания на Община Бургас „Подари от сърце“

В кампанията бяха включени социални и дневни центрове в града, в които са настанени или се посещават от деца, младежи и възрастни.

Всеки благодетел сам избра кое от заявените желания да осъществи, като закупи този подарък, придружен с кратко послание или пожелание. Потребители от няколко социални центъра бяха зарадвани с най-очаквания и мечтан подарък за Коледа.

Кампания „Подари Коледа“ на БЧК – Бургас.

Организирана за 16 – та поредна година, кампанията е от деца за деца.

Чрез продажба на картичка на стойност 1 лв. се събраха средства, които се предоставиха на БЧК, за закупуването на подаръци, лакомства и коледни тържества за деца в неравностойно положение.

Кампания „Коледа за баба и дядо“

Кампанията е насочена към възрастни хора в хосписи и социалните домове в цялата страна. Изработиха се прекрасни картички с послания до баба или дядо.

Ковид пандемията ограничи и затвори възрастните хората по домовете им. Инициаторите са водени от мотото „Доброто е по-заразно от вируса“. Залага се на идеята, че една картичка с послание ще зарадва и стопли сърцата им, ще ги накара да се почувстват по-добре и не толкова сами.

Училището е място и за житейски уроци. Да се погрижиш за някого в нужда е най-добрият урок по доброта. Благодарим на всички родители и учители, които го дадоха на децата ни, подкрепяйки тези благородни каузи!  

 

ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА, ЗДРАВА И УСПЕШНА НОВА ГОДИНА НА ВСИЧКИ!