Заедно за деня на Баба Марта!

ОУ „Братя Миладинови“ и СУ „Добри Чинтулов“ заедно за деня на Баба Марта!

Двете бургаски училища създадоха истински празник с музика и танци. В деня на Баба Марта дворът на ОУ „Братя Миладинови“ се превърна във фолклорна сцена за малки и големи. След края на учебните часове в централното училище гостуваха женска фолклорна група с ръководител г-жа Цветелина Стойчева и гайдарски оркестър с ръководител г-н Георги Миронски при средно училище „Добри Чинтулов“, които представиха български народни песни и изпълнения на гайда.

Въпреки студеното време учениците впечатлиха по-малките със своите красиви традиционни носии, които внесоха цвят и светлина в мрачния мартенски ден. Децата от начален и прогимназиален курс зарадваха гостите с танци от сърце. На хорото се хванаха и малки и големи, които изпълниха училищния двор с емоцията на фолклорната музика. Няма по-красива гледка от малчуганите, които спонтанно се включват в танците край по-големите певци и гайдари!

Чудесната инициатива е по предложение на комисията „Иновации в действие“ към ОУ „Братя Миладинови“, на чиято покана г-н Панайот Стойчев, заместник-директор по учебната дейност на СУ „Добри Чинтулов“, откликна с радост и съдейства за организацията на празника.

Екипът от ОУ „Братя Миладинови“, включващ преподавателите Иванка Димова, Диана Николова, Златомира Христова и Анита Яръмова, успяха да зарадват възпитаниците и колектива на учебното заведение. Тяхна е заслугата децата да се докоснат до магията на българския фолклор.

Освен че беше отбелязан празникът на Баба Марта, този пъстър концерт постави и финала на инициативата „Шест дни на розовата фланелка“, която се превърна в традиция за ОУ „Братя Миладинови“ и е свързана с превенция на училищния тормоз. Благодарение на педагогическите съветници Росица Людиева и Нели Тетимова все повече деца и подрастващи разпознават тормоза в училище като явление, което не бива да бъде толерирано.