Децата и гората на България за бъдещето на Зелена Европа

Децата и гората на България за бъдещето на Зелена Европа” това е мотото, под което премина традиционната Седмица на гората през 2018 година, която официално се чества през първата пълна седмица на април месец.

Поради големия обществен интерес тази година в програмата бяха включени много допълнителни мероприятия, които дадоха своя старт още на 30 март и продължиха до 14 април из цялата страна.

Едно от мероприятията, което се радва на огромен интерес  от страна на подрастващото поколение е националната инициатива „Лесовъд за един ден”. Тя се проведе на 12 април 2018 г., от 09.00 ч. на територията на община Приморско, тракийско мегалитно светилище „Беглик таш”.

На децата от 2 „в” и 4 „г” клас с класни ръководители Наташа Атанасова и Фина Тотева на ОУ „Братя Миладинови” се предостави възможност чрез интерактивни игри и занимателни беседи с лесовъдите, да научат повече за тяхната отговорната професия, горските екосистеми и процесите, които протичат в тях. 

Малките природолюбители посрещнаха с огромен ентусиазъм мероприятието и показаха отлични познания за екологично поведение. Децата залесиха и 10 броя широколистни фиданки от чинар.