• ПРЕДИ 90 ГОДИНИ ЗАПОЧВА НАШИЯТ СЛАВЕН ЛЕТОПИС…

    Има нещо величаво и свещено в благородното дело да създадеш училище. Такова благородно дело е основно училище „Братя Миладинови“ – Бургас, което обединява през годините много хора – учители, ученици, техните родители, служители, общественици. Обединява ни с ...

    към пълния текст

Наш учител с престижната награда "Неофит Рилски"

Автор Венета Иванова от . публикувано в 2014/2015, Вижте ни, Награди, Начален етап, Новини

На 25 май в кинозалата на най-голямото столично училище – 18 СОУ „Уилям Гладстон“, министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев връчи на почетно отличие „Неофит Рилски“ на изявени учители. Сред тях бе колежка и старши учител в начален етап Светлана Костадинова. Грамотата „Неофит Рилски“ ежегодно се присъжда на изявени учители и директори на детски градини, училища и обслужващи звена в сферата на образованието за приноса им в развитието на образователното дело в България, номинирани по предложение на учителските колективи, в които работят, или по предложение на социалните партньори. Гордеем се с постижанията на г-жа Костадинова! Продължавайте да вдъхновявате вашите ученици да следват пътя на знанието!  
4993-300-0 4996-800-0 1111

Престижна награда в Областно състезание на БМЧК-Бургас

Автор Венета Иванова от . публикувано в 2014/2015, Вижте ни, Награди, Новини, Прогимназиален етап

Осем  отбора се бориха за първото място в Областното състезание на Ученическите екипи по първа помощ на БМЧК – Бургас. Престижна награда извоюва отборът на  учениците от ОУ „Братя Миладинови“ , Шести „В“ клас.
 IMAG1909  IMAG1911
IMAG1913 IMAG1939
IMAG1919   OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Честит 24-ти май Ден на славянската писменост и култура

Автор Венета Иванова от . публикувано в 2014/2015, Новини

24_mai

СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

КОЛЕГИ,

ОТНОВО Е ПРАЗНИК!  ОТНОВО Е 24 МАЙ!

Този ден е висок. Висок е колкото люляците и черешите. Колкото балоните с буквите по тях. Колкото портретите на Кирил и Методий и колкото бъдещето.

Това е празник на духа, устремен към бъдещето, празник на хванатите заедно ръце и пишещите заедно ръце. Тържество на светлината и словото. Тържество едновременно на бъдещето и на началото.

Има нещо изконно и трогателно в усилията ни към познание. От времето на Преславската и Охридската книжовна школа, от времето на Евтимиевата книжовна школа през Паисий, Вазов и Ботев – та до днес.

Този празник е една дума – единение.

Бъдете здрави и носете силата на словото в сърцата си!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Ваш директор:

Бочко Бочев